Acne

Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Bij het ontstaan van de ontsteking spelen verschillende factoren een rol.

Voordat we op de oorzaken in gaan is het belangrijk om te weten dat elke vierkante centimeter van de huid ongeveer 15 talgkliertjes bevat. Deze talgkliertjes bevinden zich direct onder de huid en produceren talg. De talg wordt door de talgkliertjes afgevoerd via het zogenaamde follikelkanaal oftewel porie. Dit is een uitvoergang van de talg naar een opening van de huid. Niet overal op de huid zijn evenveel talgklieren aanwezig. De meeste en de grootste bevinden zich hoog op de rug, op het voorhoofd en op de kin.

Talg is een soort huidsmeer en heeft belangrijke functies met betrekking op de gezondheid van de huid.

  • het voorkomen van vochtverlies uit de huid.
  • het beschermen tegen bacteriën en schimmels.
  • het soepel houden van de huid.

In de pubertijd ondergaat de huid onder invloed van de mannelijke hormonen androgeen allerlei veranderingen door. Deze mannelijke hormonen komen ook bij vrouwen voor. De belangrijkste verandering is dat de talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst in deze periode groter worden en meer talg gaan produceren.

Bovendien wordt de talg dikker van samenstelling. Ook wordt door het verhoorningsproces het follikelkanaal nauwer. Het gevolg hiervan kan zijn dat talg niet meer zo gemakkelijk kan worden afgevoerd en zich gaat ophopen. De openingen in het follikelkanaal, de poriën, raken dan ook snel verstopt. De verstoppingen hebben zogenaamde witte, gesloten comedonen en de zwarte, open comedonen tot gevolg. De witte comedonen zijn de meer onderhuidse gelegen mee-eters. De zwarte comedonen zijn de oppervlakkige mee-eters die je kunt herkennen aan de zwarte puntjes. Het zwarte puntje is geen vuil maar het is melanine, een pigmentstof die het lichaam zelf aanmaakt. Zwarte mee-eters worden zelden of nooit puistjes en zullen in principe nooit gaan ontsteken.

Puistjes zijn dus gesloten comedonen die ontstoken zijn geraakt. Zowel het puistje als de huid eromheen is dan duidelijk rood. Verantwoordelijk voor deze ontstekingen zijn de bacteriën die zich in de talgklier bevinden en die de talg omzetten in irriterende vrije vetzuren. Soms ontstaan rode ontstoken bulten met uitgebreide rode plekken die pijn doen. Dit zijn ‘infiltraten’ en kunnen soms spontaan ontstaan. maar meestal worden de infiltraten veroorzaakt door het ‘leegknijpen’ van een puistje. Door de druk die op de wand van de talgklier wordt uitgeoefend kan deze scheuren, waardoor de inhoud in de omgevende huid terechtkomt. dit kan leiden tot een flinke pijnlijke ontsteking in de huid.

SEYO TDA PRODERM ACNE BEHANDELING.

Door middel van een SEYO TDA behandeling is het mogelijk om werkstoffen naar diepere huidlagen te transporteren.

Het belangrijkste ingrediënt van de acne behandeling is Propolis.

  • natuurlijk anti bioticum
  • anti-bacterieel
  • anti-fungaal (tegen schimmels)
  • anti-viraal

Het is een kleverige stof voortkomend uit speciale harsen en knoppen van bijvoorbeeld bomen als populieren en berken. Propolis wordt verzameld door bijen en door hen gebruikt als ontsmetting en tegen ziektes. Het heeft naar gelang het seizoen een wisselende samenstelling. Het is SEYO TDA gelukt de kleverige stof Propolis vloeibaar te maken en laag moleculair te verwerken in de PROderm behandeling. Het laag moleculair is een belangrijk punt, alleen op deze manier kom je in de diepere huidlagen terecht en zo kunnen we de bacteriën bereiken die zich in de talgklier bevinden voordat deze de talg kunnen omzetten in vrije vetzuren. Een ontsteking/puist kan op deze wijze worden voorkomen.

SEYO TDA zorgt ervoor dat Propolis voor haar in streken gewonnen wordt, waar de bijen geen contact kunnen hebben met planten en bomen die besproeid zijn met kunstmatige bestrijdingsmiddelen.

 

TDA PROderm behandeling

Proefbehandeling € 49,50
Losse behandeling € 59,50
Kuur behandeling * € 49,50

*een kuur is minimaal twee behandelingen in een periode van tenminste één week of maximaal twee weken.

 

TDA PROderm+Inspira med peeling

Proefbehandeling € 59,50
Losse behandeling € 69,50
Kuur behandeling * € 59,50

*een kuur is minimaal twee behandelingen in een periode van tenminste één week of maximaal twee weken.

Bij het eerste bezoek stellen we samen een behandelplan op. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne, eventuele medicijnen die je gebruikt etc. Om acne goed te behandelen is een goede samenwerking belangrijk. Dat betekent regelmatig een behandeling en het gebruik van de producten thuis.

Set voor thuisgebruik € 21,95
  • Twee tubes Proderm home
  • Twee tubes N10 Home

Een tube is goed voor twee dagen.

Vergeet niet dat de dagelijkse reiniging (’s morgens en ’s avonds) van huid een absolute must is! Het is een onlosmakelijk onderdeel van een acne kuur voor het juiste resultaat.

Inspira med cleanser € 27,95